Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Nesreća u rudniku “Crvene stijene”: Rudar poginuo u obrušavanju zemlje

26/10/2017

Rudar R.F. rođen 1957. godine u četvrtak je poginuo kada se na njega obrušila zemlja u rudniku boksita “Crvene stijene”, javlja Dnevni avaz.

Nesreća se dogodila u 8.45 sati. Dežurni tužilac i pripadnici Policije uprave Jajce obavili su uviđaj, uz saradnju s federalnim rudarskim inspektorom. Iz policije do sada nisu mogli da preciziraju kako je došlo do urušavanja jame u kojoj je stradao rudar porijeklom iz Pavlovića, opština Dobretići.

– Naš mrtvozornik je utvrdio da imaju fizička oštećenjana tijelu nastradalog na potkoljenici i u predjelu glave. Tijelo rudara trenutno se nalazi u Kantonalnoj bolnici Travnik gdje će se izvršiti obdukcija, a Federalna rudarska inspekcija provodi istražne radnje kako bi se utvrdio uzrok nesreće – rekao je Bare Pršlja, načelnik PU Jajce.

Kako javlja Dnevni avaz, radi se o  Radovanu Filipoviću.

U posljednjih 18 godina, otkako je ponovno pokrenuta proizvodnja u Rudnicima boksita Jajce, u kojima je zaposleno preko 160 radnika, ovo je treća nesreća sa smrtnim ishodom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.