BiH

18 potpisa

Nova vlast u Tuzlanskom kantonu nakon 1. maja?

24/04/2019

SDA čiji su zastupnici odmah predlagali koaliciju s SDP-om, tvrde da ne pristaju na SDP-ov način formiranja vlasti jer je neozbiljan

Sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona mogla bi biti održana već nakon 1. maja na kojoj bi bila konstituirana Vlada tog kantona.

U SDP-u Tuzlanskog kantona i dalje tvrde da imaju 18 potpisa poslanika Skupštine TK za formiranje vlasti, a to je nakon današnjeg sastanka potvrdio i Selim Bešlagić, poslanik Naše stranke u Skupštini TK.

– Mi već imamo pojedinačnu podršku poslanika iz Skupštine TK za formiranje programske Vlade TK, ali ne i stranačku. Demokratska fronta, Stranka za BiH i SDA nas nisu podržali. Nadam se da ćemo već nakon 1. maja održati sjednicu Skupštine na kojoj ćemo dobiti vlast – kaže Selim Bešlagić nakon današnjeg sastanka održanog u SDP-u Tuzlanskog kantona.

Podsjećamo, SDA čiji su zastupnici odmah predlagali koaliciju s SDP-om, tvrde da ne pristaju na SDP-ov način formiranja vlasti jer je neozbiljan. Osim SDA podršku programskoj Vladi nisu dali ni poslanici iz DF-a i Stranke za BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.