Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

doboj istok

Novalić najavljuje “polubrzu cestu” (VIDEO)

9dbb1178dfb1b248946b579888524407

Spomenuo je i da se radi na projektu elektrifikacije pruge od Doboja do Tuzle, kako bi se talgo vozovima moglo saobraćati od Sarajeva do Tuzle

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić boravio je danas u Doboj Istoku gdje je upriličena svečana sjednica Općinskog vijeća i dodijeljena općinska priznanja povodom Dana općine.

– Kroz ovu općinu prolaze važne putne komunikacije posebno iz Tuzlanskog kanona prema ostatku Bosne i Hercegovine. Kroz nju prolazi pruga i magistralni put, a plan je da kroz nju prolazi i polubrza cesta koja je u fazi projektovanja – kazao je tom prilikom Novalić.

Novalić na proslavi Dana općine Doboj Istok

Također, Novalić je tom prilikom kazao i kako se u blizini ove općine gradi se Koridor Vc, te da jučer je potpisana izgradnja dionice od Tešnja do Žepča u vrijednosti od 800 miliona KM.

Novaliću je, kako je kazao, sasvim prirodno da izvođači radova angažiraju podizvođače s tog područja gdje ima respektabilnih preduzeća koji rade infrastrukturu.

Spomenuo je i da se radi na projektu elektrifikacije pruge od Doboja do Tuzle, kako bi se talgo vozovima moglo saobraćati od Sarajeva do Tuzle.