BiH

"bht1"

Novalić nakon oporavka od korone: Radićemo stvari koje radi cijeli svijet

30/07/2020

Jučer smo ubrizgali 230 miliona u kantone, u nekom narednom periodu ćemo raditi stvari koje radi cijeli svijet – cijeli svijet podupire potrošnju i javne investicije…

Koronavirus je opaka i nepredvidiva bolest, to je jedan jako opak put – rekao je federalni premijer Fadil Novalić tokom gostovanja u Dnevniku2 BHT1.

Govoreći o svojim iskustvima s obzirom na to da je prebolio koronu, kazao je da je bolest “jako teška” i da ne znate kako će organizam reagirati.

Govoreći o spriječavanju širenja zaraze, kazao je kako ekonomske restrikcije više nisu moguće.

“Mi smo u fazi liberaliziranog načina borbe protiv koronavirusa, jedan je ekonomski koji je vezan za restrikcije, mi smo sad u ovom drugom, jer je ekonomija stradala, uzdamo se u disciplinu građana i da budu odgovorniji”, kazao je federalni premijer.

Kada je u pitanju oporavak ekonomije u Federaciji, Novalić je kazao da ćemo se držati mjera kojih se drži i cijeli svijet.

“Napravili smo dva seta mjera, jedan, korona zakon, je pri kraju provedbe. Jučer smo ubrizgali 230 miliona u kantone, u nekom narednom periodu ćemo raditi stvari koje radi cijeli svijet – cijeli svijet podupire potrošnju i javne investicije… Kod nas je potrošnja stranih proizvoda pa ćemo se mi bazirati na ove javne investicije”, ocijenio je Novalić u razgovoru za Dnevnik2 BHT1.

Po njegovim riječima, ekonomija se već sada oporavlja, a govoreći o svojim iskustvima dok je prebolijevao koronu, kazao je kako je to “jedan opak put teška i nepredvidiva bolest”.

Preporučio je građanima da se drže mjera koje preporučuje i Svjetska zdravstvena organizacija – distanca, pranje ruku i maske.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.