BiH

federalni premijer

Novalić: Neupitna je podrška koju imamo od NATO-a

04/12/2020

"Neupitna je podrška koju imamo od NATO-a i posebno cijenimo opredjeljenje Saveznika za stabilnost i sigurnost Bosne i Hercegovine"

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić prisustvovao je danas svečanoj primopredaji dužnosti između dosadašnjeg komandanta NATO Štaba u Sarajevu, brigadnog generala Američke vojske Vilijama Edvardsa, i novog komandanta brigadnog generala Američke vojske, Erika Folkestada.

Tim povodom premijer Novalić je izjavio da NATO i Bosna i Hercegovina imaju dugogodišnju i uzajamno korisnu saradnju, kao i da je neupitna podrška koju BiH ima od NATO-a.

– NATO i Bosna i Hercegovina imaju dugogodišnju i uzajamno korisnu saradnju, kao što je rekao brigadni general Edvards. Neupitna je podrška koju imamo od NATO-a i posebno cijenimo opredjeljenje Saveznika za stabilnost i sigurnost Bosne i Hercegovine. Podsjećam da mi imamo jasno zacrtan put prema NATO-u i uvjeren sam da će naša zemlja uskoro postati i članica. Iskazao bih zahvalnost dosadašnjem komandantu na podršci i svemu onome što su NATO Misije dosad uradile, posebno bih se zahvalio na podršci koju smo imali u realizaciji ciljeva zacrtanih u Programu reformi naše države, a što je okvir za kontinuranu saradnju između NATO-a i Bosne i Hercegovine u okviru koga svoj doprinos ima i Federacija BiH. Poželio bih dobrodošlicu i sretan rad novom komandantu i uvjeren sam da će i on raditi na tome da Bosna i Hercegovina ide velikim koracima ka članstvu u NATO-u – kazao je Novalić.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.