Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

intervju za bhrt

Novalić o mogućem novom mandatu za premijera: To je sada malo teže pitanje

fadil ss

“S obzirom na sve okolnosti to je sada malo teže pitanje, čak ste i vi rekli “čak i ako bi”, vi ste ostavili rezervu i ja bih upotrijebio da ostavim rezervu”

Fadil Novalić, premijer Federacije BiH govorio je za BHRT o mnogim temama, ali jedan od zanimljivijih dijelova razgovora je njegov odgovor na pitanje o mogućem nastavku obavaljnja dužnosti premijera Federacije, odnosno novom mandatu.

Naime, govoreći o novom mandatu na mjestu premijera kazao je kako ni 2015. godine nije želio biti premijer, dok je 2009. godine to sam odbio.

– Nikada moj cilj nije bio biti premijer u takom smislu. Ja čitav život imam potrebu da maksimalno pomognem svojoj zajednici, i lokalnoj i regionalnoj i domovini BiH. Tako sam se ponašao cijeli život, uvijek sam imao jaku društvenu komponentu. Došao sam na ovo mjesto jer sam vodio jake kompanije i to je isto kao kad vodiš vladu. Nisam imao ni tad namjeru. SDA i Međunarodna zajednica su to insistirale, neko ko dolazi iz ekonomske sfere. Ja ću raditi u budućnosti gdje moja korist najviše doprinosi društvu i domovini. Tamo gdje ja ocijenim da treba, kazao je Novalić i dodao:

– S obzirom na sve okolnosti to je sada malo teže pitanje, čak ste i vi rekli “čak i ako bi”, vi ste ostavili rezervu i ja bih upotrijebio da ostavim rezervu.