Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novalić: Učinit ćemo sve da pronađemo počinioce zločinačkog napada na policajce

novalic333

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić je, uime Vlade Federacije BiH i svoje lično, uputio izraze saučešća porodicama i MUP-u Kantona Sarajevo povodom ubistva policajaca u jutrošnjem zločinačkom napadu prilikom obavljanja njihove dužnosti.

– Duboko me potresla vijest o njihovoj pogibiji kada su, časno obavljajući svoj teški i odgovorni posao, štiteći tuđu imovinu i pravni poredak, brutalno napadnuti i tom prilikom zadobili smrtonosne povrede. Ovo je ogroman gubitak za vas, ali i za cijelu zajednicu, pa je u ovom trenutku teško naći riječi utjehe nakon ovog strašnog događaja. Ovo je također napad i na državu i njene institucije i sigurnost građana.

Uvjeravam vas da ćemo učiniti sve kako bismo pronašli počinioce ovog gnusnog djela i adekvatno ih kaznili za ovaj njihov počinjeni strašni čin. Uložit ćemo dadatne napore da bi naša policija bila još spremnija da se obračuna s kriminalnom i kriminalcima koji pokazuju sve više brutalnosti i hladnokrvnosti pri izvršenju najtežih krivičnih djela. Na tom putu nećemo štedjeti snage i sredstva, jer sigurnost države i građana je vrijednost koja je neprocjenjiva i za koju se moramo boriti do kraja – kaže se u saučešću federalnog premijera, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.