Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

evropska komisija

Nove pohvale iz Brisela: Bosna i Hercegovina je poduzela impresivne korake naprijed

leyen
Foto: Fena

Evropska komisija je u svom izvještaju o napretku Bosne i Hercegovini na putu ka Evropskoj uniji navela da je država napravila “opipljiv napredak”

Evropska komisija ponovo se oglasila o Bosni i Hercegovini, nekoliko dana nakon što je preporučila otvaranje pregovora o pristupanju naše zemlje Evropskoj uniji.

Evropska komisija je u svom izvještaju o napretku Bosne i Hercegovini na putu ka Evropskoj uniji navela da je država napravila “opipljiv napredak”, a novom objavom su potvrdili sve već prije naglašeno.

– Ove sedmice smo preporučili EU Vijeću otvoriti pregovore s Bosnom i Hercegovinom o pristupanju EU. Bosna i Hercegovina je poduzela impresivne korake naprijed, a pozitivna dinamika na reformskom putu treba se nastaviti. Njihova je budućnost u našoj Uniji – poručeno je iz Evropske komisije.

Podsjetimo, ranije je predsjednica komisije Ursula von der Leyen da je Bosna i Hercegovina sada u potpunosti usklađena sa vanjskom i sigurnosnom politikom EU, što je ključno u ovim vremenima geopolitičkih previranja.