BiH

Sarajevo"Prim. dr. Abdulah Nakaš"

Novi propisi za prijem u Opću bolnicu posebno se odnose na djecu i trudnice

17/03/2020

Opća bolnica neće primati djecu i trudnice koji nemaju pozitivnu epidemiološku sliku i nisu bili u kontaktu s osobama kod kojih postoji sumnja da su zaraženi korona virusom

Prema instrukciji Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, a zbog promjene epidemiološke situacije, Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš” će svaki dan vršiti prijem djece i trudnica s febrilnim stanjima i akutnim respiratornim simptomima, koji zahtijevaju specijalističku zdravstvenu zaštitu sekundarnog nivoa, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz bolnice su saopćili kako sva druga oboljenja, ne nužno i samo febrilna stanja i akutni respiratorni simptomi, a koja imaju pozitivnu epidemiološku vezu za Covid-19 (samoizolacija ukućana, mogući zdravstveni kontakti iz okruženja), a nisu prethodno testirani i zahtjevaju specijalističku zdravstvenu zaštitu sekundarnog nivoa se upućuju u Opću bolnicu i to svaki dan gdje se trijažiraju.

“Opća bolnica neće primati djecu i trudnice koji nemaju pozitivnu epidemiološku sliku i nisu bili u kontaktu s osobama kod kojih postoji sumnja da su zaraženi korona virusom”, navodi se u saopćenju.

Također, u Opću bolnicu se neće primati neurološki pacijenti, koji nemaju simptome koje izaziva korona virusa, saopćeno je iz ove zdravstvene ustanove.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.