Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vanredna sjednica

Novi sastav Kriznog štaba FBiH: Nabavka 170.000 testova za detekciju korone

viber_image_2020-03-25_18-10-27

Federalni štab civilne zaštite, kojeg je na današnjoj hitnoj sjednici imenovala Vlada FBiH, održao je večeras u Sarajevu 7. vanrednu sjednicu

Novoimenovani Federalni štab civilne zaštite održao je večeras vanrednu sjednicu na kojoj su donesene nove odluke u vezi s rješavanjem krize nastalae usljed širenja korona virusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Federalni štab civilne zaštite, kojeg je na današnjoj hitnoj sjednici imenovala Vlada FBiH, održao je večeras u Sarajevu 7. vanrednu sjednicu.

Na današnjoj vanrednoj sjednici FŠCZ, uz prethodnu saglasnost Vlade FBiH, donijeta je odluka o nabavci materijala i opreme u uslovima pogoršane epidemiološke situacije uzrokovane pojavom korona virusa u vrijednosti od 7.128.012 KM.

Radi se o nabavci zaštitnih maski, dezinfekcionog sredstva, zaštitnih rukavica, zaštitnih odijela, zaštitnih naočala i 170 hiljada testova za detekciju nCov-2019 all in one test/kit/RNA (testovi na korona virus).

Prijedlog za poduzimanje hitnih mjera na reduciranju broja graničnih prijelaza na kojima je osigurana dvadesetčetverosatna sanitarna kontrola federalnih inspektora upućen je prema Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

Na današnjoj sjednici FŠCZ donijeta je naredba u kojoj se iz naredbe od 21. marta, od zabrane kretanja građana na području Federacije BiH u periodu od 18 do 5 sati, izuzimaju i vozači teretnih vozila u domaćem i međunarodnom transportu.

Izuzetak iz ove naredbe odnosi se na domaće i strane državljane, vozače teretnih vozila koji su dužni posjedovati Potvrdu o angažovanju vozača, sa navedenim datumom i vremenom početka angažovanja, kojom dokazuje poštovanje mjere izolacije.

Nova naredba: Ko će se od četvrtka moći kretati za vrijeme policijskog sata