Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

banja luka i mostar

Novi slučajevi koronavirusa u BiH, broj zaraženih narastao na 38

korona virus

U Banjoj Luci su do sada potvrđena 23 slučaja koronavirusa, Čelincu dva, te u Laktašima, Srpcu, Prnjavoru i Modriči po jedna (uzorak iz Doboja

Još dva slučaja zaraze koronarivurom potvrđena su danas u Mostaru, potvrdio je dr.Jurica Arapović iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Jučer je registriran prvi slučaj zaraze u Mostaru.

U Republici Srpskoj (RS) novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još dvije osobe, čime je ukupan broj pozitivnih u tom bh. entitetu povećan na 29, a ukupno u Bosni i Hercegovini na 38.

Kada su u pitanju novooboljeli, riječ je o jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi mlađe životne dobi iz Banje Luke. U kućnoj su izolaciji i pod nadzorom epidemiologa, podaci su entitetskog Ministarstva zdravlja.

U Banjoj Luci su do sada potvrđena 23 slučaja koronavirusa, Čelincu dva, te u Laktašima, Srpcu, Prnjavoru i Modriči po jedna (uzorak iz Doboja).

Sve osobe su stabilnog zdravstvenog stanja.

Trenutno su u RS pod zdravstvenim nadzorom 6.180 osobe koje su doputovala iz područja zahvaćenih virusom SARS-CoV-2, a iz tog nadzora izašlo je ukupno 235 osoba.

U Univerzitetskom kliničkom centru RS trenutno je u izolaciji 13 osoba (tri osobe pozitivne na test virusa korona i deset osoba u izolaciji).

Do sada je iz bolničke izolacije Univerzitetskog kliničkog centra RS izašlo ukupno 55 osoba.