BiH

gradonačelnik banje luke

Novi Stanivukovićev dokaz: “Hapšenje odgovornih u aferi ‘Kiseonik’ mora se desiti”

02/10/2021
Foto: Pixsell/Facebook

Stanivuković je objavio dokument iz 2015. godine u kojem je tadašnja direktorica Agencija za lijekove i medicinska sredstav BiH Nataša Grubiša (SNSD) odbila zahtjev TGT firme za prometovanje lijekova na veliko

Banjalučki gradonačelnik Draško Stanivuković objavio je danas još jedan dokumen iz afere “Kiseonik” za koji tvrdi da je “krunski dokaz za hapšenje” direktora TGT Tehnogas Stanislava Čađe.

Stanivuković je objavio dokument iz 2015. godine u kojem je tadašnja direktorica Agencija za lijekove i medicinska sredstav BiH Nataša Grubiša (SNSD) odbila zahtjev TGT firme za prometovanje lijekova na veliko.

“Čađin zahtjev odbila i SNSD direktorica Agencije za lijekove od 2009. do 2015. Ona je tada nedvosmisleno jasno odbila Čađu za velepromet lijekova. Znajući sve to, on je uprkos odbijanju u narednim godinama nastavio da prometuje nedozvoljen, nelegalan i neprovjeren kiseonik. Ovo je još jedan krunski dokaz da se hapšenje Čađe, Đajića, ministra Šeranića i ostalih odgovornih u aferi kiseonik mora desiti”, naveo je Stanivuković.

U obrazloženju je navedeno da se zahtjev odbija zbog nepotpune dokumentacije te da podnosilac zahtjeva nije dokazao ispunjenost općih i posebnih uslova za vršenje djelatnosti prometa lijekova na veliko, a koje bi koristili građani BiH.

Stanivuković je ovo objavio uoči protesta opozicije koji će biti održani danas na Trgu Krajine u Banjoj Luci s početkom u 17:30 sati.

Komentari

Autor: N1

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.