Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon Dodikovih prijetnji

Novi udar na medije: Vandali oštetili automobile novinara

automobil ostecen aleksandar trifunovic fb

Trifunović navodi da je ovo tipičan pokušaj zastrašivanja, i to dan nakon što je Milorad Dodik pojedine novinare nazvao spodobama, označivši ih kao mete

Nepoznati vandali oštetili su automobile novinara Aleksandra Trifunovića iz Buke i Nikole Morače iz Euro Blica.

Glavni urednik portala Buka Aleksandar Trifunović objavio je na svom Facebook profilu da su njemu i novinaru Euro Blica Nikoli Morači tokom noći izgrebana auta na javnom parkingu ispred zgrade, piše Gerila.info.

“Šteta je ogromna. Izgrebane su haube, vrata, krov. Policija od jutros radi uviđaj i pregledaju snimke nadzornih kamera na okolnim zgradama”, navodi Trifunović.

Trifunović navodi da je ovo tipičan pokušaj zastrašivanja, i to dan nakon što je Milorad Dodik pojedine novinare nazvao spodobama, označivši ih kao mete.

“Samo je trebalo čekati kad će neko ovo shvatiti kao naredbu”, ističe Trifunović.

Podsjećamo, Dodik je juče, tokom obraćanja medijima u Banjaluci, spominjao predsjednika Kluba novinara Banjaluka Sinišu Vukelića i ostale novinare koji se bune protiv izmjena Krivičnog zakona kojim je kriminalizovana kleveta, nazivajući ih spodobama.

„Stavićemo na dnevni red i ovaj zakon koji se odnosi na izmjene Krivičnog zakonika. Mislim da oni koji su prekrdašili u tome sa stvaraju nepovoljnu atmosferu, žele da nametnu i sebe odbrane kao onaj Vukelić i neke druge spodobe koje ovdje godinama lažu, petljaju, podmeću, reketiraju i sada žele novinarsku zajednicu kupit za sebe kako bi je navodno zaštitili. Ovdje treba osposobiti i osigurati da medijska zajednica slobodno radi svoj posao i da niko ne može zbog tog svog posla da odgovara, ali da neko ko tendenciozno pokušava drugome da nanese zlo, apsolutno treba da čini pa taman se on i zvao neki novinar. To je odgovornost do koje ćemo zajedno doći”, rekao je Dodik.