Prognoza vremena

Novogodišnji vikend biće skoro kao proljetni, temperature do 18 stepeni

Pogled iz zraka na snijegom pokriven grad Sarajevo
21.12.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Pogled iz zraka na stare dio Sarajeva prekriveni snijegom. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno i sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica, Bugojno, Sanski Most i Zenica 0 stupnjeva, Drvar 1, Bihać, Ivan-sedlo i Livno 2, Sarajevo 3, Grude i Široki Brijeg 4, Gradačac 7, Mostar 8 i Neum 9 stupnjeva.

Afmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 949 milibara, za 6 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura od 10 do 16 stupnjeva.

U Sarajevu jutro umjereno do pretežno oblačno, a u ostatku dana sunčano. Najviša dnevna temperatura oko 11 stupnjeva, saopćeno je iz FHMZ BiH.

U subotu pretežno sunčano vrijeme. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle ili niskih oblaka. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a najviša dnevna od 12 do 18 stepeni.

I u nedjelju se očekuje sunčano vrijeme. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle ili niskih oblaka. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a najviša dnevna od 12 do 18 stepeni.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme biće u ponedjeljak. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu do 11, a najviša dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 stupnjeva.