Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

primopredaja

Novoizabrani premijer Kantona Sarajevo Edin Forto preuzeo dužnost

nenadic forto (1)

Nenadić je premijeru Forti predao Pregled najznačajnijih aktivnosti Vlade KS. U pitanju je dokument koji sadrži sve završene projekte tokom 2020. godine, ali i one čija realizacija još uvijek traje

Službena primopredaja dužnosti između dosadašnjeg premijera Marija Nenadića i novoizabranog premijera Kantona Sarajevo Edina Forte izvršena je danas nakon što su novoizabrani ministra položili zakletvu.

Prethodno su zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo većinom glasova podržali njihovo imenovanje na čelu s premijerom Fortom čime je i službeno započeo mandat novoimenovane Vlade koji će trajati do općih izbora 2022. godine.

Nenadić je premijeru Forti predao Pregled najznačajnijih aktivnosti Vlade KS. U pitanju je dokument koji sadrži sve završene projekte tokom 2020. godine, ali i one čija realizacija još uvijek traje.

Prilikom primopredaje dužnosti, Forto je najavio da će predano obnašati funkciju premijera na dobrobit svih građana Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.