Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BIHAMK

Novoizgrađena dionica autoceste Tarčin-Ivan se zatvara, pa će je ponovo otvoriti

autoput tarcin ivan

Danas završava sanacija puta Tarčin – Bradina, prestaje privremena izmjena saobraćaja

Danas se završava sanacija magistralnog puta Tarčin-Bradina, što znači da prestaje da važi privremena izmjena režima saobraćaja na dijelu od naplatnih kućica u Tarčinu do novoizgrađenog kružnog toka na Bradini, saopćio je BIHAMK.

Sav saobraćaj će se preusmjeriti na magistralni put M-17. Novoizgrađena dionica autoceste Tarčin-Ivan biti će zatvorena za sav saobraćaj do 28.10., kada će službeno biti otvorena.

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta M-18 Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip), zbog čega vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Zbog radova na dionici magistralnog puta Žitomislići-Počitelj, svakog dana osim nedjeljom i praznicima dolazi do obustave saobraćaja u terminima od 9 do 12.15 sati i od 13.15 do 15 sati.

Zbog sanacije magistralnog puta Nevesinje-Mostar, svakog dana (osim nedjeljom), od 8 do 17 sati obustavlja se saobraćaj na dijelu od Nevesinja do mjesta Velagić. Za vrijeme obustave, saobraćaj se preusmjerava alternativnim pravcima Nevesinje-Zijemlje-Ruišta-Mostar ili Nevesinje-Berkovići-Stolac-Mostar.

Zbog radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Radovi na ugradnji opreme izvode se u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se u noćnim satima od 22 do 7 sati saobraća jednom trakom, naizmjenično.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.