BiH

NSRS ponovo o zahtjevu opozicije za raspravu u “slučaju Dragičević”

09/09/2018

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Nedeljko Čubrilović zakazao je za sutra sjednicu parlamentarnog Kolegija na kojem bi trebalo da se utvrdi dnevnu red i termin održavanje posebne sjednice u vezi sa slučajem “Dragičević”.

Zasjedanje je potpisima ponovo zatražilo 28 opozicionih poslanika, koji su i ovaj put predložili jednu tačku dnevnog reda: „Razmatranje neustavnih i nezakonitih radnji pojedinih predstavnika institucija RS-a u slučaju ubistva Davida Dragičevića“.

Odlučujući o istom pitanju 28. augusta ove godine skupštinski kolegij nije utvrdio konačni prijedlog dnevnog reda za održavanje sjednice, nakon čega ona nije ni zakazana.

Za predloženi dnevni red tada su glasali predstavnici klubova poslanika SDS, PDP i NDP, protiv SNSD, SP i SDS-K, a suzdržan je bio predstavnik Kluba poslanika DNS-a.

Iz opozicije su tada tvrdili da je vladajuća većina ponizila parlament, dok su oni odgovorili da se uvijek glasalo o dnevnom redu predloženog zajedanja i da je za slučaj “Dragičević” nadležno tužilaštvo, a ne entitetski parlament.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.