Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nastavak sjednice

NSRS raspravlja o ekonomskim reformama za period 2020-2022. godina

narodna skupstina

Iz SDS-a su upozorili na dugove u zdravstvu, dok je entitetski premijer Radovan Višković rekao da je za narednu godinu samo za banjalučku bolnicu, koja ima najveća dugovanja, planirana pomoć od 30 miliona maraka

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) bit će nastavljena danas raspravom o Prijedlogu programa ekonomskih reformi RS za period 2020-2022. godina, po hitnom postupku.

Opozicija je kritikovala predloženi dokument, uz ocjenu da je spisak lijepih želja te da ne sadrži rokove za realizaciju navedenih mjera.

Iz SDS-a su upozorili na dugove u zdravstvu, dok je entitetski premijer Radovan Višković rekao da je za narednu godinu samo za banjalučku bolnicu, koja ima najveća dugovanja, planirana pomoć od 30 miliona maraka.

Poslanica PDP-a Jelena Trivić je naglasila da se problemi ne rješavaju kreditima kod međunarodnih finansijskih institucija, dok je njen kolega iz DNS-a Duško Ivić ocijenio da je prioritet nad prioritetima demografska politika.

Glavni ciljevi politika Vlade RS za period 2018-2022. godina dati su u sedam prioriteta, među kojima su povećanje konkurentnosti i produktivnosti privrede, s ciljem povećanja plata, te efikasan ukupan javni sektor, obrazovni sistem i tržište rada prilagođeni potrebama privrede, kao i poboljšanje demografske pozicije RS, razvoj, inovacije i digitalna ekonomija, te evropske integracije, regionalna i međunarodna saradnja.

Na dnevnom redu je još šest tačaka, među kojima i Prijedlog budžeta RS za 2020. godinu, po hitnom postupku te odluke o dugoročnom i kratkoročnom zaduživanju RS.