Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uoči sjednice u UN-u

NSRS usvojila protest protiv Rezolucije o Srebrenici, traže od Cvijanović dalje postupanje

Foto: Dejan Rakita/PIXSELL/ Arhiva

Predloženo je da stav bude poslan predstavnicima BiH, Republike Hrvatske i Republike Srbije – stranama ugovornicama Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, državama svjedocima Dejtonskog sporazuma, te sponzorima rezolucije

Narodna skupština RS usvojila je na sjednici dokument “Protest protiv kršenja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH i opšteg međunarodnog prava”. Riječ je o zauzimanju stava NSRS u vezi s predloženom rezolucijom o Srebrenici, kojim se traži povlačenje te rezolucije iz procedure.

Za ovaj dokument je glasalo 65 poslanika koliko ih je i bilo u skupštinskoj sali za vrijeme glasanja. NSRS broji ukupno 83 poslanika.

Predloženo je da stav bude poslan predstavnicima BiH, Republike Hrvatske i Republike Srbije – stranama ugovornicama Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, državama svjedocima Dejtonskog sporazuma, te sponzorima rezolucije.

-Narodna skupština RS upućuje formalni protest kao odgovor na radnje preduzete u okviru neformalne grupe država ‘međuregionalnog jezgra’ koja je Generalnoj skupštini UN dostavila konačni Nacrt rezolucije UN o genocidu u Srebrenici – navodi se između ostalog u ovom dokumentu.

Dokument će biti dostavljen članu Predsjedništva BiH Željki Cvijanović “na znanje i dalje postupanje”.