Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NSRzB: “Lijanović s metlom stigao u Tuzlu da pomete Dodika i Čovića”

01.10.18. Lijanovic Tuzla1

Kandidat Narodne stranke Radom za boljitak za člana Predsjedništva BiH Jerko Ivanković Lijanović u okviru svoje predizborne kampanje nastavio je put ka svom cilju da pomete aktuelnu vlast i autobuskom linijom otputovao je i u Tuzlu gdje su ga dočekali kandidati Koalicije LDS za boljitak za Skupštinu Tuzlanskog kantona te federalni i državni parlament, kaže se u saopćenju za javnost NSRzB i dodaje:

– Lijanović je predsjedniku Liberalno demokratske stranke Harizu Redžiću predao metlu kojom će kako su naglasili prvo pomesti kantone. “Bivša Jugoslavija nije imala administraciju ni približno veliku kao što je ima FBiH i cijela BiH. Nakon 7.10.2018. pomest ćemo glomaznu i neefikasnu administraciju”, naglasio je Redžić.

Nakon dočeka na autobuskoj stanici i predaje metle kandidati i predstavnici Koalicije LDS za boljitak uputili su se prema Hotelu Tuzla gdje su ih u prepunoj sali hotela dočekali mnogobrojni Tuzlaci i Tuzlanke koji su odlučili u nedjelju 7.10. glasati za promjene i kandidate na listama Koalicije LDS za boljitak i za najboljeg kandidata za člana Predsjedništva BiH Jerku Ivankovića Lijanovića.

“7.10. ćemo pobjediti politike Čovića i Dodika. Nažalost na izbor Dodika u RS-u ne možemo utjecati, ali Dragana Čovića ćemo pobjediti. Više uopšte nije važno ko će biti bošnjački član Predsjedništva BiH. Ako dovedemo Ajnštajna kao trećeg pored Čovića i Dodika ne bi ništa postigao da uvijek glasanje ne bude 2:1 protiv nas. Zato ne smijemo dozvoliti da ovaj dvojac zajedno zasjedne u Predsjedništvo BiH”, poručio je u svom obraćanju Jerko Ivanković Lijanović kandidat za člana Predsjedništva BiH.