Vijećnica DF-a u Srebrenici

Nukić: Žao mi je kada čujem ovo što je Kojović danas izjavio

srebrenica (4)

Naglasila je da je “lako govoriti iz udobne fotelje iz Sarajeva i s neke ogromne plate dijeliti lekcije ljudima koji žive ovdje, i koji moraju nalaziti načina da pomognu sami sebi”

Vijećnica Demokratske fronte u Općinskom vijeću Srebrenice Dželaludina Nukić reagirala je na saopćenje Naše stranke u kojemu su na maliciozan način iznesene optužbe o koaliranju DF-a s negatorima genocida, saopćeno je iz DF-a.

– Ja sam se nakon lične tragedije i genocida koji sam preživjela odlučila vratiti u Srebrenicu. Vjerujte da mi nije bilo lako, i da je svaki dan teško živjeti ovdje. I svaki dan se borimo da dobijemo svoja prava, da u nemogućim uvjetima pomognemo ljudima koji su se vratili ovdje. Mnogo mi je žao kada čujem ovo što je Predrag Kojović danas izjavio. I teško mi je – kazala je Nukić.

Naglasila je da je “lako govoriti iz udobne fotelje iz Sarajeva i s neke ogromne plate dijeliti lekcije ljudima koji žive ovdje, i koji moraju nalaziti načina da pomognu sami sebi”.

– Gospodine Kojoviću, vi kad koalirate sa nekim u Sarajevu, vi to radite radi malo više moći, i nekih pozicija za svoje stranačke kolege, i radi službenih kola. Mi kad to radimo ovdje, moramo raditi da preživimo. Radimo samo da bi nam Općina osigurala osnovne životne uvjete. Svakome je jasno da oni nisu naš izbor i naša volja, već nas je nužda natjerala. A vi ako mislite da vam je ljudski govoriti nama koji smo preživjeli genocid da volimo negatore genocida, e pa vi to nastavite govoriti, vama na dušu – zaključila je Nukić.