Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nulto izdanje Festivala ulične umjetnosti “FUU 2015.”

FUU_ils

Festival ulične umjetnosti Sarajevo (FUU) je utemeljen entuzijastičnim djelovanjem pojedinaca i pojedinki, zaljubljenika/ca u kulturu i umjetnost, i iz želje da se ova vrsta događaja koja je već odavno trend u svijetu dovede i do stanovnika/ca i posljetitelja/ica Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

FUU je kreiran s ciljem da se ovim raznovrsnim aktivnostima što većem broju ljudi uljepšaju septembarski dani, da se probudi odgovornost donositelja odluka kada se radi o umjetnosti i kulturi, ali i kako bi se skrenula pažnja na mlade kao i na već etablirane bh. umjetnike/ce. U najkraćem, FUU teži ka tome da bude alarm koji će na neki novi način (pro)buditi duh sarajevske lokalne zajednice.

Poziv-BTO-1200x565FUU je događaj koji publiku ne obavezuje na posjetu, već joj dolazi sam – u parkove, ulice, naselja, šetališta; oživljavajući gradska područja kroz kulturu i umjetnost.

Festival prezentira svoje sadržaje tako da čini publiku pasivnim i aktivnim učesnicima/cama, i to kroz animaciju sadržajima koji već u stvaranju postaju, a potom i ostaju urbano i kulturno naslijeđe grada.

FUU_Logo_03

FUU – je multimedijalni festival na otvorenom, čija se pozornica proteže kroz različite dijelove grada, popularizirane i zapostavljene.

FUU Sarajevo 2015 – prvi sarajevski Festival ulične umjetnosti realizovaće se kroz temu “Urbane transformacije – Sarajevo na drugi pogled”, i održat će se 25., 26. i 27. septembra 2015. (petak, subota i nedjelja) na više od dvadeset lokacija širom grada Sarajeva i njegovih općina.

Za FUU je kreirana Crowdfunding kampanja, molimo vas da ako ste u prilici donirate ili podijelite informaciju o njoj.

FUU video najavu pogledajte OVDJE!