BiH

bihamk

Nužan oprez zbog snijega i poledice na putevima u BiH

19/01/2020

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) savjetuju opreznu vožnju na svim putnim pravcima uz napomenu da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno

Ugaženog snijega na kolovozu ovoga jutra mjestimično ima u višim predjelima u Bosni i Hercegovini, dok je u nizinama kolovoz pretežno mokar ili vlažan, javlja Anadolu Agency (AA).

Zbog niskih temperatura moguće je formiranje poledice, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) savjetuju opreznu vožnju na svim putnim pravcima uz napomenu da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na magistralnim putevima: Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica), Sarajevo-Trnovo (Krupac), Jajce-Crna Rijeka i Lanište-Ključ.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.