Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vanredna sjednica

Oba doma Parlamenta prihvatila zaduženje da se rekonstruiše bolnica u Zenici

160519_Dom_naroda_FBiH1 (1)

S obzirom da je ovo zaduženje u iznosu od 10 miliona eura ranije prihvatio Predstavnički dom, omogućeno je da se bolnica rekonstruiše po principima energetske efikasnosti, osiguravajući komfor boravka pacijenata i pružanje zdravstvene zaštite uz manju potrošnju energije

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH okončao je vanrednu sjednicu prihvatanjem zaduženja Federacije za Projekt kojim se trebaju stvoriti uvjeti poboljšanja energetske učinkovitosti u Kantonalnoj bolnici u Zenici.

S obzirom da je ovo zaduženje u iznosu od 10 miliona eura ranije prihvatio Predstavnički dom, omogućeno je da se bolnica rekonstruiše po principima energetske efikasnosti, osiguravajući komfor boravka pacijenata i pružanje zdravstvene zaštite uz manju potrošnju energije.

Time će se osigurati dugoročno, kontinuirano i kvalitetno zagrijavanje prostorija i ušteda energije u Kantonalnoj bolnici u Zenici.

Po okončanju vanredne sjednice, Dom naroda započeo je redovnu sjednicu, na kojoj se, između ostalog, treba izjasniti o budžetu Federacije BiH za narednu godinu.