BiH

Stanje na putevima

Obavještenje vozačima: Izbjegavajte ovaj granični prijelaz, velike su gužve na izlazu iz BiH

18/08/2021

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) od 20 do 05 sati saobraća se jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, smanjenom brzinom.

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) od 20 do 05 sati saobraća se jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima izdvajaju se putevi: Srebrenik-Orašje (Ćehaje), Doboj-Rudanka i Hutovo-Stolac (Cerovica), kao i raskrsnica magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Duga je kolona vozila na izlazu iz naše zemlje na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.