Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nezavisni odbor

Obavljen intervju s dva kandidata za direktora Policije RS

muprs vozila
Ilustracija: Facebook / MUP RS / A. Čavić

Sjednicom Nezavisnog odbora je predsjedavao predsjednik Gojko Pavlović a prisustvovali su članovi: Mile Tadić, Željka Mileusnić, Jovo Marković, Lana Oro, Radenko Vujasin i Saša Topić

Članovi Nezavisnog odbora za izbor direktora Policije Republike Srpske (RS), na sedmoj sjednici održanoj u Narodnoj skupštini RS u Banjoj Luci obavili su intervju s dva pozvana kandidata za direktora, s aktuelnim direktorom Sinišom Kostreševićem i aktuelnim zamjenikom načelnika Uprave za policijsku podršku Ministarstva unutrašnjih poslova RS Vladom Jovanićem, saopćeno je iz entitetske skupštine.

Nezavisni odbor nastavlja aktivnosti na provođenju procedure izbora direktora na način kako je propisano Zakonom o policiji i unutrašnjim poslovima. Procedura podrazumijeva dalje odabir kandidata, pribavljanje mišljenja ministra unutrašnjih poslova o odabranom kandidatu te predlaganje Vladi RS kandidata za direktora Policije.

Sjednicom Nezavisnog odbora je predsjedavao predsjednik Gojko Pavlović a prisustvovali su članovi: Mile Tadić, Željka Mileusnić, Jovo Marković, Lana Oro, Radenko Vujasin i Saša Topić.

Prema Zakonu o policiji i unutrašnjim poslovima, Nezavisni odbor organizuje i rukovodi procesom izbora, imenovanja i razrješenja direktora i zamjenika direktora Policije Republike Srpske na način dostupan javnosti.

Direktora i zamjenika imenuje Vlada RS na period od četiri godine, na prijedlog Nezavisnog odbora po provedenom konkursu, s mogućnošću ponovnog izbora.