Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Obilježavanja 74. godišnjice “Bitke za ranjenike na Neretvi”

bitka na neretvi

Obilježavanja 74. godišnjice “Bitke za ranjenike na Neretvi” održat će se u subotu, 06.05.2017.god u 12:00 sati.

– Udruženje antifašista i boraca NOR-a Jablanica najvljuje Obilježavanje 74.godišnjice Bitke za ranjenike na Neretvi 06.05.2017.godine. Ovo će biti prilika da se obilježi i Dan pobjede nad fašizmom, dan kada je zvanično slomljena fašistička ideologija koja je odnijela milione ljudskih života.

Obilježavanje Bitke za ranjenike na Neretvi je prilika da se sjetimo historijskih dana kada je prije 74 godine solidarnost, humanost, požrtvovanost, pobijedila daleko jačeg neprijatelja u IV neprijateljskoj ofanzivi. Ovo će biti prilika da se podsjetimo na najhumaniju bitku u istoriji ratovanja, bitku za ranjenike, i čuvenu Titovu naredbu „Ranjenike ne smijemo ostaviti, Tito“.

Ove godine obilježavamo 74. godišnjicu pobjede partizanskih jedinaica na čelu sa Vrhovnim komandantom Titom.

Udruženje antifašista i boraca NOR-a Jablanica poziva građane BiH, antifašiste sa prostora bivše Jugoslavije da dođu u Jablanicu 06.05.2017.godine i da zajedno obilježimo 74. godišnjicu Bitke za ranjenike na Neretvi.

Organizatori su za ovu priliku pripremili bogat kulturno-umjetnički program a centralna manifestacija počinje u 12:00 sati polaganjem vijenaca na spomen obilježje herojima Neretve, kaže se u saopćenju za javnost Organizacionog odbora.