Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jablanica

Obilježavanje 80. godišnjice Bitke za ranjenike na Neretvi 6. maja

bitka na neretvi godisnjica uabnor

Programom je predviđeno spuštanje 80 karanfila u Neretvu, polaganje cvijeća i odavanje počasti svima onima koji dadoše svoje živote za slobodu

Obilježavanje 80. godišnjice “Bitke za ranjenike na Neretvi” bit će upriličeno 6. maja u 12 sati u Jablanici, u organizaciji SABNOR-a BiH, OO UABNOR-a Jablanica, Društva “Josip Broz Tito”, Muzeja “Bitka za ranjenike na Neretvi” iz Jablanice i Općine Jablanica, te uz podršku udruženja antifašista s prostora bivše Jugoslavije.

Programom je predviđeno spuštanje 80 karanfila u Neretvu, polaganje cvijeća i odavanje počasti svima onima koji dadoše svoje živote za slobodu.

Polaganje cvijeća će se održati na platou Muzeja “Bitke za ranjenike na Neretvi” u Jablanici u 12 sati, a vijence i cvijeće će položiti mnogobrojne delegacije antifašista iz BiH i regiona, predstavnici političkih stranaka, kao i drugih udruženja koja baštine antifašističku tradiciju na ovim prostorima, saopćili su organizatori.

U povodu 80. godišnjice “Bitke za ranjenike na Neretvi” svečani program će realizovati udruženja antifašista iz regiona na platou Muzeja “Bitka za ranjenike na Neretvi”, a prisutni će imati priliku da uživaju u bogatom kulturno-umjetničkom programu, stoji u saopćenju.