Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

jablanica

Obilježavanje 80. godišnjice Bitke za ranjenike na Neretvi

l_176381ff5b99c4e2685fa24209a08f9f (1)

Programom je predviđeno spuštanje 80 karanfila u Neretvu, polaganje cvijeća i odavanje počasti svima onima koji dadoše svoje živote za slobodu

U organizaciji SABNOR-a BiH, OO UABNOR-a Jablanica, Društva “Josip Broz Tito”, Muzeja “Bitka za ranjenike na Neretvi” iz Jablanice i općine Jablanica, uz podršku udruženja antifašista s prostora ex Jugoslavije danas u 12 sati, obilježit će se jubilarna 80. godišnjica Bitke za ranjenike na Neretvi.

Programom je predviđeno spuštanje 80 karanfila u Neretvu, polaganje cvijeća i odavanje počasti svima onima koji dadoše svoje živote za slobodu.

Obilježavanju 80. godišnjice će nazočiti i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić koji će položiti vijenac na Spomen-obilježju, te prisustvovati kulturno-umjetničkom programu u Jablanici. Vijence i cvijeće će položiti i mnogobrojna izaslanstva antifašista iz BiH i regije, predstavnici političkih stranki, kao i drugih udruženja koja baštine antifašističku tradiciju na ovim prostorima.

“Dolaskom u Jablanicu potvrđujemo svoju istrajnost na putu antifašizma, da borce Neretve, ranjenike, nismo zaboravili. Naprotiv, danas odlučniji nego ikad prije da antifašizam nema alternativu i da je antifašizam univerzalna civilizacijska tekovina koje je i prije 80 godina kao i danas okupila antifašiste iz regije i svijeta. Spremni da nastavimo sutra promovirati ideje slobode, humanosti, solidarnosti, odnosno ideje antifašizma”, poručili su iz SABNOR-a BiH.