BiH

U Kulturnom centru

Obilježen Dan nezavisnosti BiH u Srebrenici

01/03/2019

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić tokom obraćanja je kazao da je današnje okupljanje jako važno za sve povratnike

U Kulturnom centru Srebrenica danas je upričen kulturni program povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, uz prisustvo političkih zvaničnika i građana.

Prisutnima se obratila potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović. Ona je rekla da je ponosna na prisustvo velikog broja građana koji su dali značaj obilježavanu tog historijskog datuma, i čestitala Dan nezavisnosti BiH.

– Danas sam ujedno sretna i ponosna što sam ovdje i što imam priliku da se obratim i da vam čestitam Dan nezavisnosti BiH. Prije samog obraćanja želim da se sjetimo Fatihom rahmetli Hatidže Mehmedović koja nažalost prvi put nije danas s nama povodom dana obilježavanja Dana nezavisnosti BiH. Kao društvo moramo nastaviti borbu na očuvanju nezavisne BiH, a istovremeno sjećati se i biti svjesni svoje prošlosti bez potrebe da se svetimo, budućnost moramo graditi i s drugim našim komšijama na bazi istine o prošlosti, uvažavajući se međusobno i poštujući naše žrtve – kazala je Mahmutbegović.

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić tokom obraćanja je kazao da je današnje okupljanje jako važno za sve povratnike.

– Nephodno je da se nastavi briga za svim povratnicima u Srebrenici, Bratuncu, Krajini, i u svim drugim povratničkim mjestima, kako bi se njima pomoglo u zapošljavanju. Posebnu brigu trebaju preuzeti oni u čijim je rukama vlast, odnosno oni koji raspolažu novcem, to jeste budžetom, jer bez toga sve drugo je besmisleno – rekao je Salkić.

Najmlađi Srebreničani za prisutne su pripremili bogat kulturni program povodom Dana nezavisnosti BiH.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.