Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Obilježena 25. godišnjica formiranja Armije RBiH

POLCVIJECA

Dvadesetpeta godišnjica formiranja Armije RBiH obilježena je u Vogošći gdje je o značaju tog jubijela i odbrani bh. branitelja govorio načelnik Općine Vogošća Edin Smajić.

– Bosanski narod prema prijateljima treba da bude mnogo bolji nego što su oni jesu prema nama, a neprijateljima poručujemo da imamo dovoljno snage da ćemo biti mnogo žešći nego što jesu njihova neprijateljstva – istakao je Smajić na svečanoj akademiji.

Program svečanog obilježavanja počeo je polaganjem cvijeća na Centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima općine Vogošća, spomeniku civilnim žrtvama rata, te ne spomen obilježju ubijenim logorašima.

Organizator obilježavanja tog značajnog jubileja, koji svjedoči o herojskim danima otpora agresiji na BiH i nesebičnom doprinosu vogošćanskih boraca u odbrani BiH, je Koordinacija boračkih udruženja Općine Vogošća, a pokrovitelj Općina Vogošća.

U kulturno – umjetničkom programu nastupali su KUD “Vogošća”, GK “Olimp” iz Vogošće i Armin Muzaferija, saopćeno je iz Općine Vogošća.