na mjesnom groblju Zabrđe

Obilježena 27. godišnjica stradanja Hrvata Konjica

Konjic-godišnjica

Obilježavanju godišnjice prisustvovali su članovi porodice stradalih, bivši suborci, brojni predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici civilnih institucija te političkih subjekata

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjesnom groblju Zabrđe te svetom misom zadušnicom za sve poginule i nestale Hrvate u Domovinskom ratu, u subotu je obilježena 27. godišnjica stradanja Hrvata Konjica.

Obilježavanju godišnjice prisustvovali su članovi porodice stradalih, bivši suborci, brojni predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici civilnih institucija te političkih subjekata, priopćili su organizatori.

“Životi naših branitelja ugrađeni su u našu slobodu. Zato se s ponosom i tugom sjećamo svih poginulih i nestalih Hrvata općine Konjic. To je naša obveza i dužnost, kako se takva stradanja više nikada i nigdje ne bi ponovila”, kazao je Dinko Vidačković, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Podružnica Konjic, koja je organizirala obilježavanje godišnjice, zajedno s Udrugom hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Konjic.