Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Obilježena 28. godišnjica ubistva učiteljice Fatime Gunić i njenih učenika

20211109_2_50806127_70489472_Web

Na obilježavanju ove tužne godišnjice bili su i uposlenici i učenici Osnovne škole “Fatima Gunić” koji kroz razne prigode aktivnosti nastoje sačuvati istinu od zaborava

Na Alipašinom Polju u Sarajevu (Bosna i Hercegovina) danas je položeno cvijeće na spomen-obilježje u znak sjećanja na ubijenu učiteljicu Fatimu Gunić i njene učenike Adisa Mujala, Vedada Mujkanovića i Feđu Salkića, prenosi Anadolu Agency (AA).

Njihovi životi su prekinuti na današnji dan, prije 28 godina, kada je granata ispaljena s položaja Vojske RS-a iz pravca Nedžarića pogodila improvizirane prostorije u kojima je učiteljica Gunić održavala nastavu za svoje učenike. Tada su teže i lakše ranjena još 23 učenika.

Na spomen-obilježju je položeno cvijeće i odata počast nevino ubijenoj učiteljici i učenicima.

Na obilježavanju ove tužne godišnjice bili su i uposlenici i učenici Osnovne škole “Fatima Gunić” koji kroz razne prigode aktivnosti nastoje sačuvati istinu od zaborava.

Zamjenici predsjedavajućeg Gradskog vijeća Mirela Džehverović i Dragan Stevanović, zamjenica gradonačelnice Anja Margetić i gradski vijećnik Muamer Mekić danas su, u ime Grada Sarajeva, položili cvijeće na Trgu ZAVNOBiH-a.

Pored delegacije Grada Sarajeva, cvijeće su, između ostalih, položili i počast odali rodbina, prijatelji i komšije ubijene učiteljice i učenika, te predstavnici Kantona Sarajevo, općine Novi Grad i Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995.