BiH

Suhodol

Obilježena druga godišnjica pogibije policijskog službenika Mahira Begića

09/02/2021

Također je, polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe te na drugi prigodan način na mezarju "Lokve" općina Hadžići odata počast poginulom policijskom službeniku Mahiru Begiću

Danas je obilježena druga godišnjica od ubistva policijskog službenika Federalne uprave policije Mahir Begić.

Delegacija Federalne uprave policije, predvođena zamjenikom direktora Ensadom Kormanom, kao i delegacije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, su u znak sjećanja na Begićevu hrabrost i požrtvovanost u obavljanju policijskih dužnosti položile cvijeće na spomen-ploči u Centru za obuku Suhodol istoimenog naziva “Mahir Begić”, saopćeno je iz FUP-a.

Također je, polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe te na drugi prigodan način na mezarju “Lokve” općina Hadžići odata počast poginulom policijskom službeniku Mahiru Begiću, nakon čega je zamjenik direktora FUP-a Ensad Korman posjetio majku tog policijskog službenika.

Iz FUP-a podsjećaju da je 9. februara 2019. godine u mjestu Suhodol kod Tarčina, općina Hadžići, Edin Gačić na veoma okrutan i podmukao način lišio života policijskog službenika Federalne uprave policije Mahira Begića, koji je radio na redovnom osiguranju objekta Centra za obuku Suhodol.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.