Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Obilježena godišnjica masakra u sarajevskom naselju Dobrinja

dobrinja obiljezavanje2

Uz članove porodica poginulih, polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje danas je u sarajevskom naselju Dobrinja obilježena 23. godišnjica od masakra koji se desio u ulici Hakije Turajlića, prenosi Anadolu Agency (AA).

Delegacija Kantona Sarajevo (KS) koju je predvodila predsjedateljica Skupštine KS Ana Babić i direktorica Prosvjetno-pedagoškog zavoda Dina Borovina u ime Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade, odala je počast svim građanima Sarajeva, koji su tog dana poginuli.

Na tom mjestu je usljed dejstva granate ispaljene sa agresorskog položaja poginulo je 13, a ranjeno 14 građana. Tog dana su život izgubili Ilham Jelovac, Ajdin Kirlić, Ljiljana Matić, Nedžiba Mehonić, Rahima Mehonić, Sedajeta Mehonić, Dragica Mićanović, Sulejman Selimović, Zoran Simić, Enisa Talić, Ibro Talić, Jasna Tvrtković i Stela Tvrtković.

Cvijeće su položile i delegacija Grada Sarajeva predvođena vijećnikom Enesom Husejnovićem i delegacija Općine Novi Grad Sarajevo, navodi se u saopćenju Kantona Sarajevo.