Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slučaj još nerasvijetljen

Tri godine od ubistva policajaca Šehovića i Vujinovića, a istraga i dalje u ćorsokaku

godisnjica ubistva policajaca AA1 (1)

Programu obilježavanja godišnjice prisustvovali su i brojni policijski službenici, kolege ubijenih policajaca

U prisustvu članova porodica, prijatelja, kolega i predstavnika vlasti, obilježena je treća godišnjica od ubistva policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, javlja Anadolu Agency (AA).

U sklopu programa obilježavanja godišnjice intonirana je himna Bosne i Hercegovine, proučena je Fatiha, održana minuta šutnje i položeno cvijeće na spomen-obilježje Adisu i Davoru na mjestu ubistva u ulici Geteova do broja 1.

Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica kazao je kako MUP KS na dnevnoj osnovi radi na osvjetljavanju ovog slučaja.

”Ne postoji posvećenija institucija ovom predmetu od MUP KS. Radimo stalno na ovom predmetu, idemo proaktivno prema kantonalnom Tužilaštvu s preduzimanjem aktivnosti. Ja se nadam i uvjeren sam da će i kantonalno tužilaštvo KS i MUP KS da se iznesu s ovim zadatkom i da će ubice naših kolega biti privedene pravdi”, rekao je Katica.

Dodao je kako otkako je na poziciji ministra insistira da se radi na ovom predmetu.

”Ovo je apsolutni prioritet MUP-a KS. Radimo kontinuirano i ja se nadam i uvjeren sam da ćemo na koncu doći do rezultata“, rekao je Katica.

Dodao je kako sarađuju s velikim brojem policijskih i drugih institucija na rasvjetljavanju ovog slučaja.

Programu obilježavanja godišnjice prisustvovali su i brojni policijski službenici, kolege ubijenih policajaca.

Sadik Ećo, predsjednik Sindikata policije KS, kazao je kako sindikat, u organizaciji s ministarstvom i upravom policije nastoje očuvati sjećanje na poginule kolege.

”Naravno da se neće zaboraviti, da ćemo uvijek biti tu za njihove porodice. Ne možemo im nadoknaditi taj gubitak”, rekao je Ećo koji je izrazio podršku porodicama.

Istakao je kako će pružiti svaki vid pomoći u skladu s mogućnostima.

Dodao je kako ovakvi slučajevi zasigurno da ostavljaju trag.

”Nama je pet policijskih službenika ubijeno na dužnosti, stradalo. Svaki taj događaj ostavi trag na policijske službenike. Nije jednostavno nositi se s tim, ali mi moramo nastaviti brinuti se o sigurnosti građana i pružiti svu neophodnu pomoć građanima“, rekao je Ećo koji je ubijeđen da će ubice policajaca biti privedene pravdi.

U pucnjavi koja se dogodila 26. oktobra 2018. oko četiri sata ujutru u sarajevskom naselju Alipašino Polje ubijen je policijski službenik Šehović, dok je Vujinović teško povrijeđen. Do pucnjave je došlo kada su policijski službenici zatekli grupu kriminalaca u krađi vozila u Geteovoj ulici.