tuzla

Obilježeno 20 godina postojanja i rada Centra za ekologiju i energiju

Centar za ekologiju i energiju

Od osnivanja 2001. godine pa do danas realizovali su više od 200 projekata i za 100.000 učesnika održano je više od 1.000 edukativnih i praktičnih radionica

Centar za ekologiju i energiju (CEE) Tuzla prigodnom svečanošću obilježio je u Ateljeu “Ismet Mujezinović” 20 godina uspješnog rada i postojanja.

Od osnivanja 2001. godine pa do danas realizovali su više od 200 projekata i za 100.000 učesnika održano je više od 1.000 edukativnih i praktičnih radionica.

– Počeli smo prije 20 godina od malih edukativnih aktivnosti, prošli smo kroz pilot projekte i počeli smo sa velikim projektima. Sada se nalazimo u situaciji kada u saradnji sa partnerima i institucijama kreiramo zajedničke projekte i realiziramo ih – rekla je direktorica NVO Centra za ekologiju i energiju Tuzla Džemila Agić.

Iz CEE su poručili da su ponosni na svoje rezultate koje su ostvarili u protekle dvije decenije te da će u narednom periodu nastojati raditi u cilju boljeg kvaliteta života građana.

U narednom periodu, Centar će nastaviti djelovati u oblasti zbrinjavanja otpada, planirati sa općinama i gradovima uvođenje primarne selekcije otpada i kompostiranja te energetskoj tranziciji, saopćio je Centar za ekologiju i energiju Tuzla.