Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jubilej

Obilježeno 40 godina od omladinske radne akcije “Aerodrom Tuzla”

261119_ORA_Tuzla (1)

Akcija pokrenuta s namjerom da se napravi regionalni međunarodni aerodrom Tuzla

Brigadiri Omladinske radne akcije “Aerodrom Tuzla” proslavili su četrdesetu godišnjicu od pokretanja akcije, prisjećajući se zajedničkih trenutaka, druženja, kao i mnoštva urađenih stvari.

Omladinska radna akcija “Aerodrom Tuzla” pokrenuta je 1979. godine s akcentom na izradi civilnog aerodroma, kao i izgradnji priključnog puta za individualne stambene objekte. Trajala je četiri godine, a brigadirima danas, 40 godina poslije, budi lijepe uspomene.

Brigadiri slave svoj svečani jubilej, ali i gledaju u međunarodni aerodrom Tuzla, koji ima godišnji promet od 500.000 putnika.

Član Organizacijskog odbora za obilježavanje jubileja 40 godina od Omladinske radne akcije “Aerodrom Tuzla” Tomo Vidović kaže da je ta akcija pokrenuta s namjerom da se napravi regionalni međunarodni aerodrom Tuzla.

– Gradnja aerodroma krenula je uz očekivanje privrednog razvoja iako je to bio objekat kojeg je koristila Jugoslavenska narodna armija – dodao je Vidović.

Brigadirima obilježavanje ovog značajnog datuma budi mnoštvo emocija, ali istovremeno i osjećaj ponosa što su baš oni pokrenuli priču o izgradnji civilnog aerodroma.

Brigadir Esnaf Delić ispričao je da su kao srednjoškolski brigadiri pripremili teren za civilni aerodrom u nadi će funkcionirati, a posebna je emocija, kaže, što dolaze tu i vide da aerodrom iz godine u godinu sve više napreduje.

Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla ističu da su ponosni na ono što su učesnici radne akcije ostvarili i u ostavili mlađim naraštajima.

Kao i prije 40 godina brigadiri i brigadirke postrojili su se, ovoga puta u tuzlanskom Mejdanu, a upriličen je i prigodan program na kojem su se prisjetili mnogih drugih uspješnih akcija u kojima su učestvovali.