Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Obilna kiša, snijeg, jaki udari vjetra, južina: Kakvo nas vrijeme očekuje ove sedmice

snijeg sarajevo vrijeme
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8, na jugu zemlje do 13 stepeni

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme sa kišom u nizinama i snijegom u višim područjima.

Vjetar slab do umjerene jačine, jugo prije podne. U drugoj polovini dana, vjetar mijenja smjer na zapad i sjeverozapad.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8, na jugu zemlje do 13 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno sa kišom. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 2, a najviša dnevna oko 6 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prognoza za naredne dane

U utorak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom u nizinama i snijegom u višim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine, jugo prije podne. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na zapad i sjeverozapad.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 13°C.

U srijedu prije podne pretežno oblačno vrijeme sa snijegom ili susnježicom u Bosni i sjeveru Hercegovine. Na jugu zemlje slaba kiša. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U poslijepodnevnim satima vjetar mijenja smjer na jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C.

U četvrtak očekuje se novo naoblačenje sa jugozapada koje bi uslovilo kišu uglavnom na području Hercegovine, sjeverozapadu, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne lokalno može pasti malo kiše. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C.

U petak oblačno vrijeme sa kišom. Jača kiša je na području Krajine, jugozapadu Bosne i Hercegovini. Najmanje kiše na istoku zemlje. Očekuje se jako jugo, sa olujnim udarima. Temperatura zraka uglavnom između 10 i 17°C.