Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Obiman dnevni red sjednice Doma naroda BiH

BiH

Dom naroda PSBiH

Pred delegatima Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) danas na sjednici je obiman dnevni red na kojem je, između ostaloga, budžet, revizorski izvještaji za 73 državne institucije te nekoliko zakonskih rješenja.

Poslanici Predstavničkog doma podržali su jučer budžet u iznosu od 950 miliona KM, koji je utvrdilo i u parlamentarnu proceduru uputilo Predsjedništvo BiH, a polazi od Globalnog okvira fiskalnog bilansa i politika za period do 2019. godine radi provođenja mjera štednje u institucijama.

Osim funkcioniranja državnih institucija u kapitalnim izdacima predviđeno je izdvajanje sredstava za trajno rješavanje smještaja institucija da bi se smanjila izdvajanja za zakupnine. Za te objekte sredstva će biti osigurana iz klirinškog duga Rusije u visini od oko 22 miliona KM.

Pred delegatima je danas i Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog vijeća te Informacija o stanju bilateralnih sporazuma o primjeni sporazuma o pitanjima sukcesije koju je dostavilo Vijeće ministara.

Na dnevnom redu je i davanje saglasnosti za ratifikaciju nekoliko međunarodnih ugovora.