Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Objavljen i njegov identitet: Predložen pritvor za nastavnika koji je uzimao mito

10/05/2018

Opštinskom sudu Kalesija predloženo je da odredi jednomjesečni pritvor za profesora mašinske grupe predmeta u Mješovitoj srednjoj školi Kalesija Seida Kuralića /60/ zbog sumnje da je počinio krivično djelo primanje dara ili drugih oblika koristi, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.

Postoji sumnja da je Kuralić, radeći kao profesor u toj školi, od 2010. do juna 2017. godine u šest situacija od roditelja učenika kojima predaje grupu mašinskih predmeta tražio i primao iznose od 100 do 200 KM da bi učenicima, koji su u tim predmetima imali negativnu ocjenu, osigurao pozitivnu zaključnu ocjenu na kraju školske godine.

Prema nalogu Tužilaštva, osumnjičeni je juče uhapšen, te je nakon kriminalističke obrade predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva.

Tužilaštvo poziva roditelje ili osobe koje imaju saznanja da je u još nekim situacijama osumnjičeni tražio ili primao novac za prolazne ocjene učenika, da to prijave ili daju izjavu postupajućem tužiocu.

Istraga u ovom predmetu se nastavlja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.