Kanton Sarajevo

Objavljen javni poziv za prijem djece u privatne vrtiće

vrtic djeca

Iz nadležnog Ministarstva pojašnjavaju da je za ostvarivanje prava na sufinansiranje boravka djeteta u vrtiću potrebno odabrati vrtić s ponuđenog spiska i postupiti u skladu sa uputama datim u javnom pozivu

Javni poziv roditeljima za prijem djece s Liste čekanja Javne ustanove “Djeca Sarajeva” u privatne predškolske ustanove koji sufinansira Vlada Kantona Sarajevo u iznosu od 200 KM mjesečno, objavljen je danas.

Tekst javnog poziva i spisak privatnih predškolskih ustanova dostupni su od danas na web stranici Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, a bit će objavljen i u dnevnim novinama “Oslobođenje” u nedjelju 1. septembra.

Iz nadležnog Ministarstva pojašnjavaju da je za ostvarivanje prava na sufinansiranje boravka djeteta u vrtiću potrebno odabrati vrtić s ponuđenog spiska i postupiti u skladu sa uputama datim u javnom pozivu.

Komisija Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo izvršila je prethodno ponovnu provjeru uvjeta rada privatnih predškolskih ustanova koje su se prijavile na Javni poziv za prijem djece sa Liste čekanja Javne ustanove “Djeca Sarajeva”, saopćeno je iz Press službe KS.