Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pljenidba

Objavljen snimak ulazak policije u Hadžibajrićev stan vrijedan 280.000 maraka

Foto: Screenshot/Avaz

Hadžibajrić je uhapšen u maju prošle godine zbog sumnje u organizirani kriminal, zloupotrebu položaja i pranje novca.

U okviru istrage nad uhapšenima u akciji “Start”, među kojima je bivši načelnik općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić, službenici Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom jučer su zaplijenili stan u vrijednosti od 280.000 KM.

Stan se nalazi u ulici Koturova 5 na poručju sarajevske općine Stari Grad. Istražni organi su došli do stana prilikom istrage nad pravnim licem “Plaza Group” koje je u vlasništvu Elmedina Karišika, koji je također uhapšen u navedenoj akciji.

Procjena vrijednosti stana

Istragom je utvrđeno da je stvarni vlasnik uhapšeni Hadžibajrić, koji se nalazi u pritvoru u Zenici.

– Tužilaštvo KS predložilo je Sudu donošenje rješenja s ciljem osiguranja imovinske koristi za koju se sumnja da je pribavljena krivičnim djelom – zabranu raspolaganjem izgrađenim građevinskim zemljištem. Ova nekretnina nalazi se u ulici Koturova broj 5 i uknjižena je na Džemaludina Buturovića. Ali Agencija će uraditi svoju procjenu nakon ove zapljene, rekao je za Avaz Emir Bašić, direktor Agencije.

Foto: Avaz.ba

Iz Agencije su kazali da će biti izvršena nova procjena vrijednosti stana.

Osim Hadžibajrića, koji se nalazi u pritvoru u Zenici, u akciji “Start” uhapšeni su njegov sin Seid Hadžibajrić, Elmedin Karišik i sekretarka Općine Stari Grad Alma Destanović. Svi osim Ibrahima Hadžibajrića se nalaze pod mjerama zabrane i nisu u pritvoru.

Podsjetimo, Hadžibajrić je uhapšen u maju prošle godine zbog sumnje u organizirani kriminal, zloupotrebu položaja i pranje novca.