BiH

Federalni hidrometeorološki zavod

Objavljena dugoročna prognoza: Poznato kada nam stiže snijeg

09/11/2020

Promjena vremenskih prilka uz slabe padavine prognozira se od 17. do 24 novembra

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je srednjoročnu vremensku prognozu iz koje je vidljivo da je pred nama period stabilnog vremena.

Naime, do 16. novembra prostrano polje visokog zračnog pritiska uvjetovat će stabilno i suho vrijeme u Bosni i Hercegovini. Slab vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera, maglovita jutra uz riječne tokove i kotline, te sunčani dani, prognoziraju se do sredine mjeseca.

Promjena vremenskih prilka uz slabe padavine prognozira se od 17. do 24 novembra. Snježne padavine očekuju se od 21. do 24. novembra samo na istoku, sjeveroistoku te u centralnim krajevima Bosne.

Jutarnje temperature do 21. novembra prognoziraju od 1 do 6 stepeni u Bosni, te od 7 do 12 stepeni u Hercegovini, dnevne u Bosni između 6 i 12, u Hercegovini od 16 do 21 °C. Promjena temperaturnog režima prognozira se od 21. novembra. Jutra će biti hladna, sa vrijednostima u Bosni od -2 do 3, u Hercegovini od 2 do 7 °C. Tokom dana između 4 i 9 u Bosni, te 10 i 15 °C u Hercegovini, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.