BiH

osvježenje u srijedu

Objavljena dugoročna prognoza za BiH: Stiže kraj toplotnog vala

25/07/2022
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Slaba kiša ili kratki pljusak izvjesni su od srijede u većem dijelu zemlje. Manji izgledi za padavine su na jugu Hercegovine

Nakon sunčanog i veoma toplog vikenda u zadnjoj sedmici jula slijedi promjena vremena na prostoru Bosne i Hercegovine.

Naoblačenje će prvo zahvatiti u utorak Krajinu a zatim će se proširiti i na ostala područja. Slaba kiša ili kratki pljusak izvjesni su od srijede u većem dijelu zemlje. Manji izgledi za padavine su na jugu Hercegovine.

Uz povećanu naoblaku doći će i do blagog pada temperature zraka. Očekivane temperature kretat će se u granicama prosječnih vrijednosti za ovo doba godine.

Puhat će umjeren vjetar pretežno sjevernog smjera.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 16°C do 21°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 25°C. Najviše dnevne temperature između 28°C i 33°C, na jugu zemlje do 36 stepeni.

Stabilno i pretežno sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost prognozira se u prvoj sedmici augusta. Uz jutarnju svježinu na većem dijelu naše zemlje s temperaturama uglavnom do 20 stepeni ni tokom dana neće biti pretjerano vruće.

Jutarnje temperature bit će u rasponu između 15°C i 20°C u Bosni do 23°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 26°C i 32°C u Bosni do 35°C u Hercegovini
Prognoza se nalazi

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.