Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poruka od 22. maja

Objavljena prepiska: Učenik koji je pucao u školi i ranije donosio oružje na nastavu

lukavac škola pucnjava
Foto: Pixsell/Facebook

Nakon jutrošnjeg napada u lukavačkoj školi u kojem je 14-godišnji učenik ranio nastavnika, na Facebooku se oglasio Dino Osmanović, političar iz Lukavca.

On je objavio prepisku i upozorenja koja je pisao upravo zbog prijetnji učenika koji je danas osumnjičen da je počinio teški zločin.

“Ovo je poruka od 22. maja 2023. godine kada sam nakon saznanja da učenik prijeti da će se osvetiti nakon što su ga prebacili iz škole, tražio informaciju da vidim, da li smo se opametili ili poduzeli nešto da nam se ne dogodi Beograd.” napisao je Osmanović.

Stradao otac dvoje djece

Osmanović je napisao da je nastradao otac dvoje djece.

“Nažalost, nismo. Desilo se da je nedužan čovjek stradao (neko reče nisu stradala djeca i nema panike), ali ja kažem da je nažalost stradao otac dvoje djece i ima panike. Ima potrebe za paniku sve dok ne odgovaraju nesposobni kadrovi iz MUP-a i tužilaštva. Možda tada dođemo pameti i počnemo učiti na tuđim greškama.” napisao je u objavi.

Upozorio MUP

“I da, na moje pitanje upućeno MUP-u nisam dobio odgovor, samo poziv putem vibera uz riječi da su poduzeli sve radnje, da je sve pod kontrolom i da ne mogu dati više informacija jer se radi o maloljetnoj osobi. Vjerovao sam sistemu, ni sam ne znam zašto,” napisao je Osmanović.