Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stiže promjena vremena

Objavljena prognoza do kraja godine: Sada je definitivno da će biti snijega

snijeg smetovi

Od 24.decembra izvjesna je promjena vremenskih prilika. Naoblačenje praćeno slabom kišom najprije će zahvatiti južne i zapadne krajeve zemlje

Nastavlja se razdoblje stabilnog i nadprosječno toplog vremena na prostoru Bosne i Hercegovine. Preovladavat će promjenljivo oblačno i djelimično sunčano. Više sunčanih sati prognozira se u Hercegovini. U kotlinskim područjima Bosne moguć je slab jutarnji mraz, praćen maglom i niskom oblačnošću.

Od 24.decembra izvjesna je promjena vremenskih prilika. Naoblačenje praćeno slabom kišom najprije će zahvatiti južne i zapadne krajeve zemlje.

U petak kiša će postepeno preći u susnježicu i snijeg u Bosni. Nestabilno sa slabim snijegom očekuje se i za dane vikenda. Jutarnje temperature zraka u Bosni varirat će od 0 do 6, na jugu od 4 do 9 stepena Celzijevh. Maksimalne dnevne temperature u Bosni varirat će između 7 i 12, u Hercegovini do 15 stepena Celzijevh.

U periodu od 28. decembra do kraja godine prema raspoloživim sinoptičkim proračunima prognozira se nestabilno vrijeme sa kišom u Hercegovini i nižim područjima Bosne i susnježicom i snijegom u višim predjelima. Manja vjerovatnoća za padavine je u sjevernim i sjeveroistočnim područjima zemlje. Slične vremenske prilike očekuju se i u prvim danima Nove 2021. godine.

Minimalne temperature zraka varirat će između -1 i 5 u Bosni, do 8 stepena Celzijevh u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 3 i 8 u Bosni, na jugu Hercegovine do 12 stepena Celzijevh, saopćeno je iz Federalnog hidrometerološkog zavoda BiH.