Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

do vikenda sunčano

Objavljena prognoza za januar: Nakon sunčanih dana stiže snijeg

snijeg sarajevo zima vrijeme prognoza (7)

Kako navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, nestabilno vrijeme zadržaće se do ponedjeljka 20. januara, nakon čega slijedi postepena stabilizacija i prestanak padavina

Stabilne vremenske prilike, vedro i sunčano vrijeme u Bosni i Hercegovini, zadržaće se do subote 18. januara, nakon čega slijedi kratka destabilizacija i padavine.

U ovom periodu uz riječne tokove centralne, sjeverne, istočne i sjeveroistočne Bosne prognozira se magla ili niska naoblaka.

Od nedjelje 19. januara izgledna je promjena vremenskih prilika uz snježne padavine, posebno na zapadu i u centralnim krajevima Bosne.

Kako navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, nestabilno vrijeme zadržaće se do ponedjeljka 20. januara, nakon čega slijedi postepena stabilizacija i prestanak padavina.

U periodu od 12. do 19. januara, jutarnje temperature u Bosni prognoziraju se od minus dva do tri, u Hercegovini od tri do sedam. Vrijednosti dnevnih temperatura u Bosni se očekuju od tri do devet, a u Hercegovini od osam do 13 stepeni.

Pad temperatura zraka izgledan je od 20. do kraja prognoznog perioda 27. januara, sa jutarnjim u Bosni od minus šest do minus jedan, na jugu od nula do tri stepena, a dnevne u Bosni od minus dva do tri, u Hercegovini od pet do devet stepeni Celzijusovih.