stabilnije i toplije vrijeme

Objavljena prognoza za naredne sedmice: Osjetit će se prvi dah proljeća

vrijeme sarajevo
29.12.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Nakon nekoliko dana magle i zagadjenja, nakon cega je dosao snijeg, napokon je u Sarajevu i suncano vrijeme. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

U periodu od 1. februara do 8. februara prema raspoloživim prognostičkim modelima prognozira se stabilnije i toplije vrijeme

U Bosni će preovladavat umjereno do pretežno oblačno. Slabog snijega može biti povremeno u centralnim i istočnim područjima. Moguća je i poledica kao produkt negativnih temperatura zraka i snježnog pokrivača. Na području Hercegovine prognozira se malo do umjereno oblačno sa više sunčanih intervala tokom dana.

Minimalne jutarnje temperature zraka u Bosni varirat će od -8°C do -2°C, na jugu zemlje od 0°C do 5°C, a maksimalne dnevne temperature između -3°C i 3°C u Bosni, u Hercegovini od 3°C do 8°C. U petak i za dane vikenda maksimalne temperature kretat će se od -2°C do 4°C u Bosni, do 7°C na području Hercegovine.

U periodu od 1. februara do 8. februara prema raspoloživim prognostičkim modelima prognozira se stabilnije i toplije vrijeme. Uvjeti za mraz su mogući na visokim planinama i početkom sedmice u centralnim područjima Bosne.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu -3°C i 3°C u Bosni, do 6°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 4°C i 10°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 12°C.