fhmz

Objavljena vremenska prognoza za vikend

Foto: Fena

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je petodnevnu prognozu

Danas će u Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima. Lokalno intenzivniji padavine praćene grmljavinom očekuju se u istočnim, sjevernim, sjeveroistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne, što za posljedicu može imati pojavu bujica.

U Hercegovini sunčano uz umjeren porast naoblake. Tokom poslijepodneva lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući na sjeveru, istoku i jugoistoku Hercegovine. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 29 °C.

U nedjelju 28.05.2023., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Lokalno intenzivnij pljuskovi u istočnim, sjeveroistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne. U Hercegovini sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. Poslije podne na sjeveru, istoku i jugoistoku Hercegovini su mogući pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 17, na jugu do 22, a dnevna od 19 do 26, na jugu do 29 °C.

U ponedjeljak 29.05.2023., u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Na sjeveru i sjeverozapadu Bosne lokalno intenzivnije padavine, što može uzrokovati pojavu bujica. U Hercegovini sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslije podne i dio noći u većem dijelu Hercegovine se očekuju pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 17, na jugu do 22, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 29 °C.

U utorak 30.05.2023., u Bosni oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini jutro sunčano, a u ostatku dana pretežno oblačno. Od sredine dana u Hercegovini se očekuju pljuskovi i grmljavina. U većem dijelu Bosne se očekuju intenzivnije padavine što može uzrokovati pojavu bujica. Vjetar slab, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 17 do 23, na jugu do 27 °C.

U srijedu 31.05.2023., pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini padavine uglavnom poslije podne. U istočnim, sjeveroistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne se očekuju jači pljuskovi, što može uzrokovati pojavu bujica. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 17 do 23, na jugu do 28 °C, javio je Federalni hidrometeorološki zavod.